Cold Limon Tart
Tarte fria de limão
Ingredients:
Ingredientes:
For the base of the tart:For the base of the tart:
Para a base da tarte:
150gr of Butter
150gr de Manteiga
200gr of Biscuit Maria
200gr de Bolacha Maria
For the filling:
Para o recheio da tarte:
3 natural Yogurts
3 Iogurtes naturais
1 can of light sweetened condensed milk
1 can of light sweetened condensed milk
1 Lata de leite condensado light
5 leaves of white gelatine
5 leaves of white gelatine
5 Folhas de gelatina branca
1 Limon
1 Limon
1 Limão
Method:
Preparação:
Base da tarte/Base of the tart:
Mince finely the Maria biscuits (if Termomix 15sec., Vel.9).
Triture a bolacha Maria finamente (se Termomix 15seg.,vel.9).
Add the butter until obtaining a homogeneous dough (if Thermomix 15sec., Vel.6).
Add the butter until obtaining a homogeneous dough (if Thermomix 15sec., Vel.6).
Junte a manteiga até ter uma pasta homogénea (se Termomix 15seg.,vel.6).
Line a false bottom mold.
Line a false bottom mold.
Forre uma tarteira de fundo falso.
Bake at 180ºC for 20 minutes.
Bake at 180ºC for 20 minutes.
Leve ao forno a 180ºC durante 20 minutos.
Let it cool.
Let it cool.
Deixe arrefecer.
Recheio da tarte/Filling for the tart:
Melt the gelatine in 4 tablespoons of hot water.
Derreta a gelatina em 4 colheres de sopa de água quente.
Place in a bowl the yogurt, the sweetened condensed milk, the zest and juice of the limon and blend for about 2 minutes (Termomix 2min., Vel.3).
Place in a bowl the yogurt, the sweetened condensed milk, the zest and juice of the limon and blend for about 2 minutes (Termomix 2min., Vel.3).
Coloque numa taça os iogurtes, o leite condensado, a raspa e sumo do limão e bata durante uns 2 minutos (Termomix 2min.,vel.3).
Add the gelatine and keep stirring, then set aside for later.
Junte a gelatina e continue a mexer até envolver, depois reserve.
Add the gelatine and keep stirring, then set aside for later.
Junte a gelatina e continue a mexer até envolver, depois reserve.
On the base of tart after cooled, pour the filling on top and place in the refridgerator.
Na base de tarte depois de arrefecer deite o recheio por cima e leve ao frigorífico.
Tricks: Enfeita com bolacha-maria ralada. Sirva fria e mantenha no frigorífico.
Tricks: Decorate with powder of Maria biscuit. Serve cold and store in the refrigerator.
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