terça-feira, 15 de outubro de 2013

Hake Gratin With Prawns / Pescada Gratinada com Gambas

Hake au Gratin with Prawns
Pescada Gratinada com Gambas



Ingredients:
Ingredientes:

4 frozen hake loins
4 lombos de pescada congelada

12 Prawns (Peeled)
12 Gambas (Miolo sem casca)

4 Carrots
4 Cenouras 

4 Medium potatoes
4 Batatas médias

1 Onion
1 Cebola

2 Cloves of garlic
2 Dentes de Alho

200g frozen spinach or spring greens
200gr de espinafres ou grelos congelados

Coriander or parsley 
Coentros ou Salsa q.b.

5 tablespoons of olive oil
5 colheres de sopa de Azeite

Pepper 
Pimenta q.b.

Salt
Sal q.b.

Method:
Preparação: 

Peel the potatoes and carrots place in water and reserve.
Descasque as batatas e as cenouras coloque em água e reserve.

Peel the onion and cut into slices, add 2 cloves of minced garlic and place in a pan with 3 tablespoons of olive oil. Bring to simmer until onion is transparent. Remove from heat and set aside.
Descasque a cebola e corte às rodelas, junte 2 dentes de alho picados e coloque numa frigideira com 3 colheres de sopa de azeite.Leve a lume brando até a cebola estar transparente.Retire do lume e reserve.

Place water in a large pan and add a pinch of salt, add the potatoes and carrots and let it boil until cooked. Drain the potatoes and carrots and let cool. In the same pan bake fish and prawns. Remove fish and prawns from heat once they are cooked and drain the water.
Coloque num tacho água e uma pitada de sal, junte as batatas e as cenouras e leve ao lume até cozer. Escorra a batata e as cenouras e deixe arrefecer. No mesmo tacho coza o peixe e as gambas. Retire o peixe e as gambas do lume assim que estiverem cozidos e escorra a água.

Let the spinach defrost. Sauté the spinach in the pan used for the onions.
Deixe os espinafres descongelar. Na frigideira onde preparou a cebola deixe saltear os espinafres.

In a deep tray put 2 tablespoons of olive oil. Then put in layers: the spinach (or spring greens) sauteed, the onion prepared with the garlic, the cooked potatoes cut into slices, add 3 tablespoons of olive oil, the carrots cut into thick sticks, the pieces of hake and the prawns cooked in advance.
Num tabuleiro fundo coloque 2 colheres de azeite. Depois coloque em camadas: os espinafres (ou grelos) salteados, a cebola preparada, as batatas cozidas cortadas às rodelas,adicione 3 colheres de sopa de azeite,as cenouras partidas em palitos grossos, a pescada em pedaços e as gambas previamente cozidas.

At the end put the pepper and some fresh coriander or parsley for flavouring.
No final coloque um pouco de pimenta e uns coentros ou salsa para aromatizar.

Cover thoroughly with Bechamel sauce.
Cubra abundantemente com molho Bechamel.


Trick: I always use the coriander because they are more aromatic and ideal for fish dishes.

Trick: Utilizo sempre os coentros pois são mais aromáticos e ideais para pratos de peixe.

Sem comentários:

Enviar um comentário