Sesame is a herbaceous annual plant, native to East. Sesame seeds are rich in manganese, copper, calcium and vitamin B1 and E.
O sésamo é uma planta anual herbácea, originária do Oriente. As sementes de sésamo são ricas em manganês, cobre, cálcio e em Vitamina B1 e E.
The sesame seeds hold valuable nutritional principles: lipids (about 52% are unsaturated fatty acids), which gives a great effectiveness in reducing the level of cholesterol in blood.
As sementes de sésamo possuem princípios nutritivos de grande valor: lípidos (cerca de 52% são ácidos gordos insaturados), o que lhe confere uma grande eficácia na redução do nível de colesterol no sangue.
Culinary Purposes for Sesame
Usos culinários para o Sésamo
Basic spice in macrobiotic cooking when mixed with salt.
Tempero básico na cozinha macrobiótica quando misturado com sal.
Ideal for the preparation of meat dishes or fish, bread, pizzas and salads.
Ideal para pratos de carne ou de peixe, pão, pizzas e saladas.
Lime (fruit)
Lima (fruta)
The Lime is the fruit of the lime tree. Its juice is used in beverages, especially noted in the preparation of the caipirinha, margarita and mojito.
A lima é o fruto da limeira. O seu sumo é usado em bebidas, especialmente conhecida na preparação da caipirinha, margarita e mojito.
Lime (fruit)
Lima (fruta)
The Lime is the fruit of the lime tree. Its juice is used in beverages, especially noted in the preparation of the caipirinha, margarita and mojito.
A lima é o fruto da limeira. O seu sumo é usado em bebidas, especialmente conhecida na preparação da caipirinha, margarita e mojito.
Culinary Purposes for Lime
Usos culinários para a Lima
The Lime juice is ideal for seasoning white meat also is
used in the preparation of sweets and drinks.
Their zest can be used in curries replacing ginger and can also be used to flavour sauces or meat.
O seu sumo é ideal para temperar carnes brancas sendo também
utilizado na preparação de doces e bebidas.
A sua raspa pode ser usada no caril em substituição ao gengibre ou utilizada para aromatizar molhos de carnes.
The Lime juice is ideal for seasoning white meat also is
used in the preparation of sweets and drinks.
Their zest can be used in curries replacing ginger and can also be used to flavour sauces or meat.
O seu sumo é ideal para temperar carnes brancas sendo também
utilizado na preparação de doces e bebidas.
A sua raspa pode ser usada no caril em substituição ao gengibre ou utilizada para aromatizar molhos de carnes.
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