Ingredients:
Ingredientes:
1 onion
1 cebola
300 gr of Basmati Rice = 3 teacups of Basmati Rice
300 gr de Arroz Basmati = 3 chávenas de chá de arroz Basmati
600 gr of water = 6 teacups of water
600 gr de água = 6 chávenas de chá de água
1 tablespoon of olive oil
1 colher de sopa de Azeite
1 tablespoon of vegetable oil
1 colher de sopa de óleo vegetal
1/2 Lime (juice and zest)
1/2 Lima (sumo e raspa)
Salt
Sal q.b.
Method:
Preparação:
Peel the onion, chop finely and place in the pan which will be used to pepare the rice. Add the olive oil and the vegetable oil and let it simmer over low heat until onion is transparent.
Descascar a cebola e picar finamente colocar no tacho. Adicionar o azeite e o óleo e deixar refogar em lume brando até a cebola estar transparente.
Add the rice in the pan and let it fry for a few seconds, add the preheated water and the lime juice. Let simmer and add salt to taste. Let it simmer at low heat, covering with the lid, for 15 to 20 minutes.
Coloque o arroz no tacho e deixe fritar uns segundos, adicione a água previamente aquecida e o sumo da lima. Deixe ferver lentamente e adicione o sal a seu gosto. Deixe cozer em lume brando, com o tacho tapado, por 15 a 20 minutos.
Trick: If you want to intensify the lime flavour on the rice add the zest of lime 5 minutes before the end of cooking.
Trick: Se desejar intensificar o sabor da lima pode 5 minutos antes de terminar a cozedura adicionar a raspa da lima.
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