segunda-feira, 30 de junho de 2014

Basil Aromatized Potatoes / Batatinhas no forno aromatizadas com manjericão



Ingredients:

Ingredientes:

1 onion
1 cebola

3-4 garlic cloves
3-4 dentes de alho

2 potatoes per person
2 batatas por pessoa

salt to taste
Sal q.b.

liquid margerine
Margarina liquida

Method:
Preparação:


Slice the onions into thin rounds, add the laminated garlic as pour olive oil over.
Place the potatoes diced into large circles (aprox. 0,5mm thick) and place them over the onion bed, finish by seasoning with garlic and salt.
Sprinkle the fresh basil, max. 3-4 leaves, add the liquid margerine to taste and place in the pre-heated oven at 180º - 200ºC covering with aluminium foil during 30 minutes.
Corte a cebola às rodelas, junto um dente de alho laminado e regue com o azeite. Coloque as batatas cortadas às rodelas grossas, (aprox. 0,5mm) por cima da cebola, tempere com alho laminado e sal.
Salpique com manjericão fresco no máximo 3-4 folhas. Adicione a margarina líquida a gosto. Leve ao forno pré-aquecido a 180º - 200ºC tapando a assadeira com folha de alumino durante 30 minutos.

Remove the aluminium foil and leave to roast for another 30-40 minutes, mixing the potatoes occasionally without crushing them.
Destape a deixe assar mais 30-40 minutos, misture as batatas de 10 em 10 minutos sem as esmagar.

Serve warm, once fully roasted.
Sirva, quente assim que estiverem assadas.


Trick: Ideal to eat with white meats.
Trick: Ideal para acompanhar carnes brancas.

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