segunda-feira, 18 de novembro de 2013

Asparagus with Ham / Espargos com presunto

Asparagus with Portuguese Ham
Espargos com Presunto Português


Ingredients:
Ingredientes:

1 jar of preserved white asparagus
1 frasco de espargos branco de conserva

6 slices of portuguese ham (or spanish, Italian ham)
6 fatias de presunto

2 boiled eggs
2 ovos cozidos

2 tablespoons olive oil
2 colheres de sopa de azeite

Method:
Preparação:

Open the jar of asparagus and drain well with the aid of a net.
Abra o frasco de espargos e escorra muito bem numa rede.

Place the 2 eggs in a pan with cold water and bring to boil, leaving to boil for 10 minutes. Remove from heat and drain the water, let cool and peel the eggs. Reserve the eggs cooked and peeled.
Coloque os 2 ovos num tacho com água fria e leve ao lume deixando ferver durante 10 minutos. Retire do lume e escorra a água, deixe os ovos arrefecer e descasque. Reserve os ovos cozidos e descascados.

Cut the slices of ham into small pieces.
Corte as fatias de presunto em pedaços pequenos.

Place the asparagus in a rectangular dish, place the ham on top. Take the boiled eggs and   grate the eggs over the dish with the asparagus.
Coloque os espargos num prato rectangular, coloque o presunto por cima. Pegue nos ovos cozidos e rale com o ralador por cima do prato com os espargos.

Before serving, place 2 tablespoons of olive oil over the asparagus.

Antes de servir coloque 2 colheres de azeite por cima dos espargos.

Trick: You may add to the olive oil a few drops of balsamic vinegar.
Trick: Pode adicionar ao azeite umas gotas de vinagre balsâmico.


Tip: Serve as starter accompanied by a glass of red wine of Cartuxa, Alentejo - Portugal.
Tip: Sirva como entrada acompanhado de um copo de vinho tinto do Cartuxa, Alentejo – Portugal.

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