In Portugal, the Thermomix or Bimby as we call it, is in the home of several portuguese families. Besides including several recipes it is nowadays an essential member of our kitchen. We have been using ours for more than 4 years and continue to be surprised. This time we share with you a recipe available in the basic book of Thermomix recipes. We had never tried this recipe but now we have become fans of these cookies! For those of you who do not have the recipe, keep reading.
Em Portugal, a Thermomix ou a Bimby como nós a chamamos está presente em casa de inúmeras famílias portuguesas. Apesar de trazer diversas receitas, é hoje em dia um membro essencial da nossa cozinha. Nós já temos a Bimby a mais de 4 anos e continuamos a ser surpreendidos. Desta vez partilhamos convosco uma receita do livro base. Nunca tínhamos experimentado esta receita mas a partir de hoje ficamos fans destas bolachas. Para quem não tiver esta receita continue a ler.
Ingredients
Ingredientes
100g of chocolate(we used Pantagruel from Imperial)
100g de chocolate(nós utilizamos Pantagruel da Imperial)
250g of flour
250g de farinha
100g of butter
100g de manteiga
100g of sugar
100g de açúcar
1 egg
1 ovo
1 tea spoon of baking powder
1 c. chá de fermento em pó
Mehtod
Preparação
Place on the thermomix the chocolate and grind finely at the speed of 9.
Coloque o chocolate no copo e pulverize na velocidade 9.
Add the remaining ingredients and mix for 25 seconds at speed 6.
Adicione os restantes ingredientes e coloque 25 segundos na velocidade 6.
Remove the dough and on a dusted surface roll out you dough leaving about half a centimeter in thickness. Cut with the cookie cutters of your choice.
Retire a massa da Bimby e coloque-a numa superfície polvilhada com farinha. Estenda a massa ficando com uma espessura de cerca de meio centímetro. Corte com os cortantes desejados.
Place in the pre heated oven at 180ºC for between 10-15 minutes.
Coloque no forno pré-aquecido a 180ºC durante 10-15 minutos.
Trick - As suggested also in the book, a trick for this recipe is also to add orange zest.
Trick - Tal como sugerido no livro base, o trick aqui é a adição opcional de casca de laranja.
In partnership with / Em parceria com - Lojas DeBorla
Our Dough roller and cookie cutter are from DeBorla where several different cookie cutter are available and rolling pins in several size and colors.
O nosso rolo de massa e cortantes de bolachas são das lojas DeBorla onde diferentes cortantes estão disponíveis e rolos de massa de diversos tamanhos e cores também.
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