domingo, 28 de fevereiro de 2016

MonkFish and Prawn Rice /Arroz de Tamboril e Gambas


Ingredients
Ingredientes

4 loins of monkfish
4 lombos de tamboril

300g of cooked and peeled prawns
300g de camarões cozinhados e descascados

Salt
Sal

Coriander
Coentros

3 Garlic Cloves
3 Dentes de Alho

1 Onion
1 Cebola

Olive oil (about 3 table spoons)

Azeite (cerca de 3 c.sopa)

300g of basmati rice
300g de arroz basmati

Method
Preparação

Finely chop the onion and the garlic and place in a pan, add the olive oil and let simmer at a low heat.
Pique a cebola e o alho, coloque num tacho, adicione o azeite e deixe refogar em lume brando.

Cook the fish with a pinch of salt. Remove and dice into squares and keep the water used to cook the fish.
Coza o peixe com um pouco de sal. Retire e corte aos quadradinhos e reserve a água.

Fry the rice in the pan with the onion and garlic, mixing until the rixe is transparent.
Frite o arroz no refogado de cebola e alho, mexendo até o arroz estar transparente.

Add 600g of the water used to cook the fish into the rice. Ajust the salt to taste and some piri piri and coriander.
Adicione 600g o caldo que reservado de cozinhar o tamboril. Adicione sal, um pouco de piri piri e coentros.

Add the monkfish and the shrimps and let cook at a low heat for about 20 minutes.
Adicione o tamboril e os camarões, deixe cozinhar em lume brando durante cerca de 20 minutos.

Trick: place some shrimps with the skin and some freshly chopped coriander on top before serving. 
Trick: coloque alguns camarões com casca e coentros frescos picados sobre antes de serving.

Our Ceramic Dishes are from DeBorla Stores.
Os nosso pratos de cerâmica são das Lojas DeBorla.


In partenership with/ Em Parceria com: Lojas DeBorla.


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