Ingredients
Ingredientes
225g white sugar
225g de açúcar branco
350ml of warm water
350ml de água morna
1 lemon juice and zest
1 raspa e sumo de 1 limão
40g of corn starch
40g de maizena
4 egg yolks
4 gemas
20g of butter
20g de manteihga
1 packet of maria biscuits
1 pacote de bolachas maria
Whipped Cream to taste
Chantilly q.b
Method
Preparação
Finely grind the maria biscuits and place them in a glass forming a small cookie base.
Pique a bolacha maria finamente e coloque um pouco em cada copo formando uma pequena base de bolacha.
For the lemon cream, place the sugar, corn startch and warm water stirring constantly at a low heat until a thick cream is obtained. Do not boil. (This should take about 10-15 minutes)
Para o creme de limão, numa caçarola funda coloque o açúcar, a maizena e a água e leve a lume brando mexendo sempre até obter um creme espesso. Não deixe levantar fervura. (Deverá demorar cerca de 10-15 minutos).
Once the cream is thick remove from the heat and add a bit of the cream to the beaten egg yolks mixing well. Add the egg yolks to the cream and place once again at a low heat stirring constantly for about 5 more minutes.
Quando o creme estiver espesso retire do lume e junte um pouco do creme as gemas batidas mexendo bem. Junte as gemas ao creme mexa bem e leve novamente ao lume durante cerca de 5 minutos mexendo sempre.
Remove the cream from the heat and add the butter, mixing until its fully incorporated in the cream.
Retire o creme do lume e adicione a manteiga, mexendo para incorporar num creme.
Place the cream in the fridge overnight.
Coloque o creme no frigorífico de um dia para o outro.
On the next day give the cream a quick stir and distribute it in the glasses over the cookie base.
No dia seguinte mexa o creme e distribua-o nos copos com a base de bolacha maria.
Before serving, garnish with whipped cream to taste.
Antes de servir, decore com um pouco de chantilly a gosto.
Trick: Garnish with a red berry of your choice. We chose bluberries.
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