sexta-feira, 8 de janeiro de 2016

Cheese Soufflé / Soufflé de Queijo


Ingredients
Ingredientes

1L of milk
1L de leite

4 table spoons of flour
4 c. sopa de farinha

5 table spoons of milk
5 c. sopa de manteiga

100g of grated cheese
100g de queijo ralado

8 eggs
8 ovos

salt
sal

pepper
pimenta

Method
Preparação

Melt 4 table spoons of butter, add the flour and mix well under a low heat until a foam is formed.
Derreta 4 colheres de sopa de manteiga, junte a farinha e mexa bem sobre lume brando até formar uma espuma.

Add the milk and once a creme with a dough texture is formed ad the egg yolk one by one and the grated cheese. Season with salt and pepper to taste.
Adicione o leite e assim que um creme com uma textura de massa esteja pronto adicione as gemas, uma a uma e o queijo ralado. Tempere a gosto com sal e pimenta.

Beat the egg white and mix in the creme.
Bata as claras em castelo e incorpore no creme.

Place in a glass or porcelain mold, previously greased with the remaining butter and leave about 2cm to the top.
Coloque numa forma de vidro ou porcelana devidamente untada com a restante manteiga deixando 2cm do topo.

Place in the pre-heated oven at 200ºC and let it cook for 20 minutes.
Leve ao forno pré-aquecido a 200ºC e deixe cozer durante 20 minutos.

Trick: Add 250g of spinach leaves at the same time as the egg whites.
Trick: Adicione 250g de folhas de espinafres ao mesmo tempo que adiciona as claras.

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